Verificarea unei masini second hand inainte de cumparare

Verificare masina second hand

1 octombrie 2019
Posted by: Cormar Auto Import

Verificarea masinii second hand este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a o cumpara. Foarte multe masini second-hand scoase la vanzare arata foarte bine, cu toate ca au peste 10 ani vechime. Insa sub capota lustruita se ascund adesea defecte tehnice ce implica costuri mari.

Daca masina este in stare buna, toate elementele caroseriei trebuie sa se imbine perfect. Orice deformare pe suprafata acesteia indica de regula locul in care a fost lovita. Gaurile datorate coroziunii pot fi mascate sau infundate cu chit. Daca a fost montat bine, nu exista mari probleme, dar daca nu, rugina ar putea ataca sub vopsea.

Verificarea numarului de kilometri

Pentru a verifica numarul de kilometri, exista mai multe metode. Prima ar fi inspectia volanului, a manetei schimbatorului de viteze si a scaunului soferului. In cazul in care volanul este mult deteriorat iat la bord sunt afisati sub 100.000 km, exista sanse sa nu fie kilometri reali ai masinii.

O alta metoda ae fi inspectia cartii de service. Daca pe bord sunt afisati 100.000 de kilometri, iar la ultima verificare facuta masina avea la 200.000 de kilometri, cu certitudine exista nereguli in acest caz. Exista multe cazuri in care verificarile/intretinerea au fost făcute la „diverse service-uri”, iar pe cartea de service, ultima stampila sa apara in dreptul a 100.000 de kilometri.

Sau puteti apela la un serviciu specializat in verificarea masinilor dupa seria de caroserie.

Verificarea actelor masinii

Solicitati intotdeauna cartea de identitate a masinii si certificatul de inmatriculare. Daca numele din acte difera de al vanzatorului, intrebati-l motivul, intrucat ar putea fi un vehicul furat.

Varificare masina

OFERIM SPRE VANZARE AUTO VERIFICATE

Oferim spre vanzare doar autovehicule in stare perfecta de functionare, ce au trecut printr-o inspectie tehnica riguroasa. Oferim garantie!