Sugestii pentru alegerea masinii potrivite

1 octombrie 2019
Posted by: Cormar Auto Import

De cumparat un automobil este relativ usor pentru oricine indiferent daca este priceput sau nu la masini. Ai un anumit buget si cumperi ce gasesti la bugetul respectiv. Ca experti auto iti oferim cateva ideii dupa care sa te ghidezi in alegerea masinii.

In functie de nevoi si scopul utilizarii masina iti poate fi cel mai bun partener, daca ai facut o alegere corecta, sau cel mai mare inamic, in cazul unei alegeri neinspirate. Intrucat masina reprezinta astazi, pentru marea majoritate, o extensie a propriei persoane, de nelipsit in viata cotidiana, ar fi bine sa faci o achizitie perfect potrivita nevoilor tale.

O masina nu este o bicicleta sau un lucru de valoare mica, de asta merita sa fi atent. Cu putina atentie poti alege masina asemenea unui expert auto.

Exista mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de a achizitiona un autoturism. Iti prezentam cateva dintre ele.

1) Caroseria aleasa este potrivita pentru nevoile tale?

In cazul unei familii cu doi copii, o masina mica sau ceva cu doua usi nu este tocmai cea mai buna alegere. Un monovolum sau un break te-ar ajuta mai mult, atat ca spatiu, cat si din punct de vedere al sigurantei.

2. Motor diesel sau pe benzina?

Tipul de combustibil este foarte important in procesul de alegere al autoturismului dorit. Diferentele date de combustibil se resimt in principal la nivel de costuri si performanta. Este important de mentionat ca, desi probabil are un consum mai redus decat benzina, diesel-ul poate aduce niste cheltuili in plus pe termen lung. Acest lucru se datoreaza faptului ca motoarele diesel sunt de obicei mai mari, fapt ce inseamna un cost mai ridicat al impozitului si RCA-ului.

3. Ce spun review-urile ?

Vezi care sunt elementele pro si contra ale masinii alese si identifica cele mai comune probleme. Uita-te si peste top-urile de fiabilitate si siguranta. Compara mai multe masini inainte de a alege.

4. Care sunt costurile cu asigurarea auto si impozitul anual?

Calculeaza aceste costuri inainte de a cumpara masina. Altfel, te poti trezi ca platesti in 2-3 ani echivalentul pretului masinii.

5. Care este consumul masinii?

Inmulteste cu numarul de kilometri pe care ii faci tu anual si vezi daca se incadreaza in bugetul tau.

6. Verifica VIN-ul masinii.

O cautare pe Google dupa „VIN” te poate ajuta. Asa poti urmari kilometrajul real al unei masini second hand si istoricul daunelor. Mai multe despre asta poti citi in articolul: Cum verifici daca masina are kilometri dati inapoi?

MASINI SECOND HAND VERIFICATE

Comercializam autovehicule second hand in stare perfecta de functionare, ce au trecut printr-o inspectie tehnica riguroasa. Oferim garantie!